AUR: Guvernul să pună capăt de îndată ameninţărilor la adresa celor care nu doresc să se vaccineze

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 august 2021 221 afişări

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului să pună capăt de îndată ameninţărilor şi intimidărilor la adresa angajaţilor din sănătate şi învăţământ, precum şi la adresa celorlalţi angajaţi din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze.

AUR: Guvernul să pună capăt de îndată ameninţărilor la adresa celor care nu doresc să se vaccineze

„Am luat act cu indignare de declaraţiile prim-ministrului Florin Cîţu şi ale miniştrilor săi, Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă, potrivit cărora personalul bugetar din România va trebui, de acum încolo, ori să se vaccineze, ori să se testeze, iar medicii nevaccinaţi vor rămâne fără sporuri. Sunt declaraţii nu doar ameninţătoare, ci făcute cu o aroganţă ieşită din comun. În primul rând, drepturile şi libertăţile românilor sunt nenegociabile. Vaccinarea este un drept, nu o obligaţie, iar testele nu pot fi impuse, de asemenea. În al doilea rând, sindicatele din sistemul bugetar nu au fost consultate cu privire la aceste măsuri, iar reacţia lor va fi, cu siguranţă, una negativă. Dacă, anul trecut, Guvernul scotea la propriu tancurile pe străzi împotriva românilor, ce face acum este acelaşi lucru, însă cu alte mijloace de intimidare”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

„Vaccinarea este voluntară şi aşa trebuie să rămână. Tentativele de ameninţare şi intimidare la adresa românilor care lucrează în mediul bugetar sunt inacceptabile şi AUR va face toate demersurile pentru ca ele să fie curmate. Suntem alături de medicii şi profesorii din România, precum şi alături de funcţionarii care îşi câştigă decent o pâine, şi îi asigurăm pe toţi că AUR va lupta până la capăt în Parlamentul României pentru libertatea lor'', a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

AUR aminteşte că a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancţiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracţiune şi sancţionată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
vaccinare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.