Au venit scoţienii la BRD

Postat la 26 mai 2013 92 afişări

Aberdeen Asset Management, companie scoţiană de administrare de fonduri de investiţii, a ajuns al doilea acţionar al BRD, cu 5,43%, potrivit raportării la BVB, după grupul francez Société Générale, care deţine 60,16%.

Au venit scoţienii la BRD

Aberdeen Asset Management controlează astfel acţiuni BRD în valoare de cca 70 mil. euro, acumulate în ultimii ani îndeosebi ca urmare a vânzării de pachete de acţiuni de către SIF-uri. Scoţienii, cu active totale de 250 mld. euro plasate în Europa, America şi Asia, mai au în România investiţii în titluri de stat şi pe piaţa imobiliară din Bucureşti.

BRD, a doua bancă din sistem după active, cu o cotă de piaţă de cca 12,5%, a raportat în T1 2013 un profit de 13 mil. lei, cu 84% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce anul trecut l-a încheiat cu pierdere. Pentru 2013, banca şi-a bugetat o creştere cu 7% a soldului creditelor şi cu 11% a depozitelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/au-venit-scotienii-la-brd-10901529
10901529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.