Atomoorasele fantoma, Odaka in Japonia si Pripyat in Ucraina

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 aprilie 2011 94 afişări

Odaka in Japonia este pe cale sa devina ceea ce este Pripyat in Ucraina: orase fantoma, parasite fortat de locuitori din cauza accidentelor nucleare de la centralele Fukushima, respectiv Cernobal. In Odaka inainte de accident au locuit 13.400 de locuitori; acum, spun reporterii de la revista germana Spiegel, orasul este parasit, cu toate ca semafoarele inca mai functioneaza.

Odaka se afla in interiorul zonei de securitate de 20 de kilometri din jurul centralei Fukushima. Unii locuitori ai orasului, cum este Tsuneyasu Satoh, s-au intors in secret in oras pentru a-si recupera bunurile abandonate.

Pripyat a fost un oras mai mare decat Odaka, cu 49.400 locuitori. A fost fondat in 1970, declarat oficial oras in 1979 si parasit in 1986 dupa dezastrul de la Cernobal. Era unul din cele noua orase nucleare - "atomograd" din fosta URSS.

Fotografiile prezentate aici sunt furnizate de Elena Filatova, o tanara din Ucaina pasionata de motociclete si de istorie, care a facut mai multe incursiuni in zona interzisa, respectand, desigur, masurile de precautie impuse de loc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Atomoorase,
Odaka,
Pripyat
/actualitate/atomoorasele-fantoma-odaka-in-japonia-si-pripyat-in-ucraina-8152888
8152888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.