Atac al islamiştilor din SI asupra unui câmp petrolifer din Homs, soldat cu 30 de morţi

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 29 octombrie 2014 46 afişări

Combatanţii din gruparea Stat Islamic (SI) au lansat un atac asupra unui câmp petrolifer din oraşul Homs, din centrul Siriei, soldat cu 30 de morţi în rândul forţelor regimului sirian, a anunţat miercuri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

"Gruparea Stat Islamic a lansat marţi dimineaţa un atac, care a durat şi în cursul nopţii, şi a reuşit să preia controlul asupra unor părţi din câmpul" petrolifer Al-Shaer, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

El a precizat că 30 de gardieni şi membri ai miliţiilor proregim au fost ucişi în asalt, iar victime au fost înregistrate şi în rândurile combatanţilor din SI.

Armata siriană a preluat în iulie controlul asupra câmpului petrolifer Al-Shaer, după ce islamiştii îl cuceriseră în urma unor confruntări care s-au soldat cu 270 de morţi, majoritatea executaţi de SI.

Câmpul petrolifer este situat în apropierea sitului arheologic Palmyra.

Gruparea Stat Islamic a preluat controlul asupra mai multor câmpuri petrolifere din Siria şi Irak, care asigură o importantă sursă de venituri pentru "cel mai bine finanţată organizaţie teroristă" din lume.

De la jumătatea lunii iunie, organizaţia Stat Islamic obţine aproximativ un milion de dolari pe zi din exploatarea petrolului, vândut pe piaţa neagră, a declarat recent David Cohen, adjunct al secretarului american pentru Trezorerie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
ISLAMIŞTI,
/actualitate/atac-al-islamistilor-din-si-asupra-unui-camp-petrolifer-din-homs-soldat-cu-30-de-morti-13477372
13477372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.