Asumarea răspunderii pe legea imobilelor naţionalizate: Premierul prezintă în plenul reunit legea despăgubirilor

Postat la 17 aprilie 2013 31 afişări

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, miercuri, în şedinţă comună, la ora transmiterii acestei ştiri, premierul prezentând proiectul despăgubirii foştilor proprietari de imobile confiscate de regimul comunist, lege pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea.

Asumarea răspunderii pe legea imobilelor naţionalizate: Premierul prezintă în plenul reunit legea despăgubirilor

 La şedinţă sunt prezenţi 401 de parlamentari, 186 fiind absenţi.

Noua lege privind imobilele naţionalizate nu îi va afecta în niciun fel pe foştii chiriaşi care au cumpărat astfel de imobile în baza Legii 112/1995 şi nu vor exista cazuri în care aceştia să fie scoşi din casă de fostul proprietar, deoarece vor fi acordate despăgubiri, a asigurat premierul Ponta.

"Vreau să precizez pentru aceia care au cumpărat case pe acea Lege 112 a chiriaşilor că această nouă lege pe care o adoptăm nu îi va afecta în niciun fel, deci nu mai vine niciun fost proprietar să-i scoată din casa pe care au cumpărat-o pe Legea 112. Ceea ce stabilim prin actuale lege este faptul că, acolo unde mai există cu adevărat fie clădiri, fie terenuri care pot fi retrocedate, vor fi retrocedate în natură, iar acolo unde nu mai pot fi retrocedate din «n» motive, inclusiv acesta al Legii 112 sau în alte situaţii, se plăteşte o despăgubire în bani", a spus Ponta anterior la postul public de radio.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/asumarea-raspunderii-pe-legea-imobilelor-nationalizate-premierul-prezinta-in-plenul-reunit-legea-despagubirilor-10757054
10757054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.