Astăzi este cea mai deprimantă zi a anului. Cum să treceţi peste Blue Monday

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 ianuarie 2016 548 afişări

Astăzi este cea mai deprimantă zi a anului. Cum să treceţi peste Blue Monday

Astăzi este ceea ce americanii au numit Blue Monday, adică cea mai deprimantă zi a anului.

Conceptul a apărut în 2005, atunci când o companie de turism a folosit un algoritm pentru a determina care este cea mai nefericită zi a anului, luând în calcul factori precum vremea sau nivelul datoriilor. Chiar dacă nu are o bază ştiinţifică serioasă, ideea de Blue Monday a devenit destul de populară.

Cei de la The Telegraph au alcătuit o listă a lucrurilor pe care le puteţi face pentru a minimiza efectul deprimant al zilei de azi.

Folosiţi lumina naturală, pentru că această stabilizează serotonina din organism şi activează endorfina, ambele subtanţe fiind de fapt hormoni ce induc o stare de bine.

Faceţi mişcare, fie că e vorba de mers pe jos sau la un drum la bazinul de înot. Exerciţiile fizice activează endorfinele, iar acestea induc o stare de linişte.

Zâmbiţi! Zâmbetul declanşează o serie de reacţii chimice la nivelul creierului, iar corpul se va relaxa.

Luaţi-vă câteva minute pentru a aprecia ceea ce aveţi - acest lucru vă va face mai energici şi optimişti.

Fiţi altruişti - mai multe studii recente au evidenţiat legătura dintre comportamentul altruist şi starea de bine a subiecţilor. Puteţi face cuiva un simplu compliment sau, dacă aveţi posibilitatea, puteţi face donaţii unei organizaţii caritabile.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/astazi-este-cea-mai-deprimanta-zi-a-anului-cum-sa-treceti-peste-blue-monday-14968521
14968521
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.