Astărăstoae: Peste zece mii de medici au plecat din ţară din 2007 până în prezent

Postat la 16 februarie 2012 15 afişări

Peste zece mii de medici au plecat din ţară în intervalul 2007-2012, universităţile de medicină "au produs" şapte mii de rezidenţi, deficitul în foarte multe unităţi sanitare fiind tot mai mare, a declarat, joi, preşedintele Colegiului Medicilor din România, profesorul Vasile Astărăstoae.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România a spus, la un seminar de specialitate organizat de Ziarul Financiar, că în România sunt în total 56.000 de medici, 13.000 sunt rezidenţi, 2.000 sunt pensionari care au rămas în evidenţele CMR, iar restul sunt doctorii cu liberă practică. El a precizat că scăderea numărului de doctori s-a produs din două cauze, respectiv blocarea posturilor şi migraţia medicilor. "Numărul medicilor a scăzut din cauza blocării posturilor, dar şi a plecării acestora în străinătate. Statul este obligat să protejeze sănătatea şi de asemenea să-şi îndeplinească responsabilitatea socială", a mai spus profesorul Vasile Astărăstoae, la conferinţa "Au pacienţii nevoie de o schimbare a sistemului de sănătate? Reforma, între responsabilitatea cheltuirii fondurilor şi nevoia de schimbare", organizată de Ziarul Financiar şi Alico.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
migratie,
astarastoae,
plecari
/actualitate/astarastoae-peste-zece-mii-de-medici-au-plecat-din-tara-din-2007-pana-in-prezent-9240882
9240882
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.