Astarastoae: Cred ca deficitul de medici este in medie de aproximativ 35%, poate ajunge si la 70%

Postat la 25 august 2010 10 afişări

Deficitul de medici din sistemul sanitar este, in medie, de aproximativ 35 la suta, dar sunt spitale unde lipsa medicilor poate fi chiar si de 70 la suta in zonele izolate si de 20-30 la suta in centrele universitare, a declarat presedintele CMR, Vasile Astarastoae.

"Cred ca deficitul de medici este foarte mare . Spre exemplu, exista un spital in Sighetul Marmatiei unde lucreaza mai multi medici pensionari decat doctori activi", a spus profesorul Vasile Astarastoae, care a adaugat ca o situatie dificila este inregistrata si in judetul Vaslui. In opinia presedintelui CMR, decizia primului ministru de a nu debloca posturile denota inconstienta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
medici,
emigrare,
deficit,
spitale
/actualitate/astarastoae-cred-ca-deficitul-de-medici-este-in-medie-de-aproximativ-35-poate-ajunge-si-la-70-7041484
7041484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.