Asociaţie: Vânzările de ouă au crescut cu 50% înaintea Paştelui

Autor: Liviu Iancu Postat la 09 aprilie 2015 26 afişări

Vânzările de ouă au crescut cu peste 50% în luna dinaintea Paştelui, ajungând la 180 de milioane de bucăţi, iar suma alocată de români pentru ouă în această perioadă se apropie de 7 milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ilie Van, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări.

El spune că într-o lună obişnuită se vând în România aproximativ 120 de milioane de ouă, dar cu o lună înainte de Paşte vânzările cresc cu 50%.

"Astfel, în ultima lună s-au vândut în România peste 180 de milioane de ouă, şi ne referim doar la cele din ferme, nu şi la ce vând ţăranii", a spus Van.

Acesta a adăugat că preţul de vânzare la poarta fermei este de 0,24 lei bucata, dar în magazine ouăle se vând cu peste 0,5 lei.

Din aceste date reiese că românii plătesc special pentru cele 60 de milioane de ouă cumpărate pentru Paşte în jur de 7 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OUĂ,
VÂNZĂRI,
PAŞTE
/actualitate/asociatie-vanzarile-de-oua-au-crescut-cu-50-inaintea-pastelui-14114593
14114593
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.