Asociaţia Europeană a Tinerilor Întreprinzători semnalează întârzierile programelor pentru IMM-uri

Postat la 08 noiembrie 2019 81 afişări

Asociaţia Europeană a Tinerilor Întreprinzători semnalează întârzierile programelor pentru IMM-uri

Asociaţia Europeană a Tinerilor Întreprinzatori a transmis, vineri, o scrisoare deschisă ministrului Economiei Virgil Popescu, în care solicită o poziţie publică referitoare la strategia Ministerului privind programele pentru IMM-uri, semnalând întârzieri, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Asociaţia solicită ministrului Economiei să se pronunţe în contextul întârzierilor apărute în demararea programelor naţionale Microindustrializare şi Comerţ 2019. Potrivit acesteia, în Romania există peste 900.000 de companii active, dintre care peste 96% sunt IMM-uri ce realizează 50% din PIB-ul României şi care deţin 65% din numărul total de angajaţi.

Ministrului i-au fost înaintate subiecte precum alocarea a minimum 0,4% din PIB pentru programele de finanţare a IMM-urilor şi despre intenţia de a urma exemplul politicii publice a SUA, Israel, Polonia, Marea Britanie în vederea finanţării acestui sector. Asociaţia a mai solicitat lămuriri asupra bugetului alocat pentru finanţarea programului Start-up Nation şi asupra includerii în politica de stimulare a antreprenoriatului a programelor Microindustrializare şi Comerţ.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
programe,
asociatie,
imm-uri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.