Ashton Carter, noul şef al Pentagonului. Senatul american a aprobat numirea

Autor: Ioana Bojan Postat la 13 februarie 2015 42 afişări

Senatul american a aprobat joi numirea lui Ashton Carter la conducerea Pentagonului, candidatul propus de preşedintele Barack Obama devenind cel de-al patrulea secretar al Apărării din ultimii şase ani.

Ashton Carter, care a primit 93 de voturi pentru şi cinci împotrivă, va conduce Departamentul Apărării pentru a coordona răspunsul Statelor Unite faţă de extremiştii islamişti, sprijinul acordat de Rusia separatiştilor din estul Ucrainei şi războiul din Afganistan, relatează NBC News.

Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a afirmat înaintea votului că îl va susţine pe Carter, dar se aşteaptă de la el "să spună adevărul în faţa puterii".

Carter a promis că va oferi sfaturi obiective Casei Albe, iar în cursul audierii pentru confirmarea în funcţie a afirmat că susţine schimbarea actualei politici a administraţiei Obama de a nu furniza armament Ucrainei.

El a transmis Comisiei pentru controlul Serviciilor armate din Senat că înfrângerea grupării Stat Islamic va fi prioritatea sa.

Carter îl va înlocui pe Chuck Hagel, care şi-a anunţat demisia în noiembrie, după mai puţin de doi ani la conducerea Departamentului Apărării.

"Ash Carter a fost un lider important al echipei noastre de securitate naţională în primii ani ai preşedinţiei mele, iar după confirmarea covârşitoare de astăzi din partea Senatului, sunt mândru să-i urez bun venit în calitate de secretar al Apărării", a afirmat preşedintele Obama, într-un comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
APĂRARE,
CARTER
/actualitate/ashton-carter-noul-sef-al-pentagonului-senatul-american-a-aprobat-numirea-13819834
13819834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.