Asaltul roboţilor asupra locurilor de muncă. Care sunt posturile care ar putea să dispară pentru oameni

Postat la 30 ianuarie 2023 148 afişări

Asaltul roboţilor asupra locurilor de muncă. Care sunt posturile care ar putea să dispară pentru oameni

Unele locuri de muncă pentru stagiari, inclusiv cele neplătite, ar putea fi eliminate în viitor. OpenAI, creatorul ChatGPT, a creat un instrument separat, DALL-E, care poate genera imagini la comanda utilizatorului.

O agenţie de marketing tehnologic, Codeword, a declarat că a decis să folosească aşa-numiţii stagiari de inteligenţă artificială pentru a ajuta echipele sale de design.

În contextul în care, potrivit unor rapoarte, sistemul de inteligenţă artificială ChatGPT a trecut examenele şi poate produce rapoarte, experţii au avertizat că unele locuri de muncă ar putea deveni în viitor depăşite.

La începutul acestei săptămâni, o lucrare de cercetare a afirmat că ChatGPT a reuşit să treacă un examen de absolvire la Şcoala Wharton a Universităţii din Pennsylvania. Unii profesori şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că studenţii folosesc serviciul pentru a copia la examene sau la temele lor.

Dar dacă sistemul devine capabil, ChatGPT şi alte inteligenţe artificiale ar putea înlocui o serie de locuri de muncă pentru gulere albe, au avertizat unii cercetători.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asalt,
disparitie,
locuri de munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.