Arta din ştreang

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 14 septembrie 2020 24 afişări

Motiv de întrebări şi bârfă pentru unii ori ceva care-i bagă în sperieţi pe alţii, un obiect des folosit în trecut se dovedeşte a fi cu totul altceva decât ceea ce pare.

Arta din ştreang

Obiectul respectiv este nici mai mult, nici mai puţin decât un ştreang, atârnat pe veranda unei case din cartierul Columbia Heights din capitala SUA. Ştreangul a fost realizat de o artistă locală, Anne Bouie, care-l consideră o operă de artă prin care doreşte să sublinieze rezistenţa celor oprimaţi în faţa vicisitudinilor, scrie Washington Post. Artista foloseşte pentru lucrările sale vrejuri de plante, seminţe, sticle, bucăţi de mobilă veche sau de lemn din regiunea în care locuieşte, ştreangul fiind şi el confecţionat din vrejuri. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.