Armata rusă inspectează o zonă din nordul Franţei unde au loc exerciţii NATO

Autor: Iuliana Enache Postat la 10 martie 2015 102 afişări

Experţi ai armatei ruse vor inspecta o zonă din nordul Franţei în care NATO desfăşoară un exerciţiu militar, a declarat Serghei Rîjkov, directorul Centrului naţional rus pentru reducerea riscurilor nucleare, citat de agenţia Tass, în pagina electronică.

"În conformitate cu documentul de la Viena din 2011 privind măsurile de construire a încrederii, un grup rusesc de inspecţie va verifica zona amintită din teritoriul francez în perioada 10-13 martie", a declarat el.

Zona respectivă a fost aleasă pentru un exerciţiu militar comun al noii Forţe de reacţie rapidă. Acesta poartă numele de cod Citadel Kleber 2015 şi se desfăşoară cu participarea unor militari din Belgia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Danemarca, Spania, Italia, Canada, Olanda, România, Statele Unite, Turcia şi Franţa.

Scopul inspecţiei este de a stabili dimensiunea activităţii militare. "Inspectorii vor vizita poligoanele de tragere şi vor primi informaţii de la comandanţi cu privire la tipul activităţilor militare implicate în exerciţiu", a explicat Rîjkov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NATO,
/actualitate/armata-rusa-inspecteaza-o-zona-din-nordul-frantei-unde-au-loc-exercitii-nato-13960896
13960896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.