Steinmeier, la Cotroceni: Trebuie găsită o soluţie care să permită progrese în aderarea la Schengen

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 09 martie 2015 40 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, luni, cu ministrul de Externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, despre aderarea României la spaţiul Schengen, oficialul german subliniind necesitatea identificării unei soluţii care să permită progrese în realizarea acestui obiectiv.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor dintre Klaus Iohannis şi Frank-Walter Steinmeier, de la Palatul Cotroceni, au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor româno-germane, de ambele părţi fiind remarcată dinamica accentuată, din ultima perioadă, a vizitelor bilaterale la cel mai înalt nivel, dovadă a caracterului privilegiat al relaţiilor româno-germane.

Preşedintele României a arătat că Germania continuă să fie cel mai important partener comercial al ţării noastre şi a pledat pentru atragerea de noi investitori, subliniind reuşitele unor mari companii germane în România, se precizează în comunicat.

De asemenea, cu prilejul întâlnirii, au fost abordate şi teme de actualitate de pe agenda europeană, în mod deosebit situaţia ţărilor din vecinătatea estică.

”Preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat susţinerea parcursului european al Republicii Moldova. Ministrul german a menţionat că şi Berlinul acordă aceeaşi importanţă menţinerii orientării proeuropene a acestui stat. Cei doi interlocutori au discutat şi despre evoluţiile preocupante din Ucraina, precum şi despre situaţia din statele Balcanilor de Vest”, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Un alt subiect aflat pe agenda discuţiilor a fost aderarea României la spaţiul Schengen. ”Oficialul german a subliniat că trebuie identificată o soluţie care să permită progrese în realizarea acestui obiectiv”, se precizează în comunicatul Preşedinţiei.

În cursul după-amiezii, Preşedintele României se va afla la Sibiu, unde domnul Frank-Walter Steinmeier va primi titlul de cetăţean de onoare al oraşului.

Klaus Iohannis şi ministrul de Externe al Republicii Federale Germania vor participa apoi la manifestarea festivă a Forumului Democrat al Germanilor din România, care sărbătoreşte 25 de ani de existenţă, şi la vernisajul expoziţiei "Minoritatea germană din România - trecut şi prezent în Europa unită", de la Palatul Brukenthal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
STEINMEIER,
/actualitate/steinmeier-la-cotroceni-trebuie-gasita-o-solutie-care-sa-permita-progrese-in-aderarea-la-schengen-13956496
13956496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.