ArcelorMittal ar putea vinde COMBINATUL siderurgic din Galaţi. Mutarea gândită de liderul mondial în industria oţelului

Postat la 21 martie 2018 109 afişări

Compania ArcelorMittal ar putea vinde combinatul siderurgic din Galaţi, pentru a compensa preluarea Ilva, cea mai mare oţelărie din Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ArcelorMittal ar putea vinde COMBINATUL siderurgic din Galaţi. Mutarea gândită de liderul mondial în industria oţelului

Potrivit presei internaţionale, ArcelorMittal intenţionează să vândă mai multe unităţi din Europa pentru a nu încălca regulile concurenţei şi cele privind monopolul. Aceasta în condiţiile în care, pe 15 martie, ArcelorMittal a depus o ofertă de cumpărare a celei mai mari oţelării din Europa, Ilva din Italia, într-o tranzacţie în valoare de 1,8 miliarde de euro. Autorităţile europene trebuie să stabilească dacă tranzacţia nu încalcă prevederile comunitare până pe 23 mai, iar ArcelorMittal s-a arătat dispusă să vândă mai multe unităţi de producţie.

„Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurenţială legată de intenţia noastră de a achiziţiona combinatul Ilva. Înţelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piaţă. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”, au declarat reprezentanţii Grupului ArcelorMittal în presa străină.

Pe lista cu unităţile scoase la vânzare s-ar putea află şi combinatul gălăţean, potrivit unor surse din cadrul unităţii. Informaţia nu este confirmată de conducerea ArcelorMittal Galaţi „ArcelorMittal Galaţi nu comentează pe baza zvonurilor evocate de către dumneavoastră”, se arată într-o scurtă informare venită de la combinat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.