Arafat: Într-o catastrofă aviatică, medicii sunt subordonaţi comandantului locului, numit de IGSU

Postat la 23 ianuarie 2014 54 afişări

Echipele medicale care intervin într-o catastrofă aviatică sunt subordonate comandantului locului, numit de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), şi astfel patricipă la operaţiuni, caută victime în limita lor de competenţă şi aplică toate manoperele specifice, a spus Raed Arafat.

Arafat: Într-o catastrofă aviatică, medicii sunt subordonaţi comandantului locului, numit de IGSU

 "Doctorul Arafat nu este coordonatorul suprem al intervenţiilor. Aceste intervenţii au proceduri, după o legislaţie foarte clară. Nu pot fi dependente de o persoană", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat, referitor la intervenţia în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

El a precizat că Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Sănătăţii a intrat automat în acţiune. "Noi, la MS, avem reglementări foarte clare şi care au fost respectate în totalitate. Sunt proceduri clare. În momentul în care s-a dat alertarea către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă de către Inspectoratul General, lucru care s-a făcut fără probleme, automat au fost alertate inclusiv structurile medicale. Şi au plecat împreună şi au intervenit împreună, confrom procedurilor", a explicat Raed Arafat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/arafat-intr-o-catastrofa-aviatica-medicii-sunt-subordonati-comandantului-locului-numit-de-igsu-11955515
11955515
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.