Arabii evită volatilitatea de pe burse: Fondul suveran al Arabiei Saudite îşi reduce expunerea pe acţiunile Tesla

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 ianuarie 2019 57 afişări

Arabii evită volatilitatea de pe burse: Fondul suveran al Arabiei Saudite îşi reduce expunerea pe acţiunile Tesla

Fondul Public de Investiţii al Arabiei Saudite şi-a redus drastic expunerea pe acţiunile Tesla, potrivit unor surse FT.

Fondul Suveran, ajutat de JPMorgan Chase, şi-a redus mare parte din participaţia de 4,9% după închiderea şedinţei din 17 ianuarie.

În data de 18 ianuarie, Tesla a anunţat că va concedia câteva mii de oameni pentru a-şi pondera cheltuielile, în cadrul unui plan de reorganizare a producţiei – ceea ce a dus la o scădere cu 10% a acţiunilor în şedinţa din acea zi.

Ca parte a programului de hedging abordat de arabi, Fondul va deţine încă o participaţie, însă va fi mai puţin expus la fluctuaţiile bursiere.

Această strategie de hedging devine un instrument din ce în ce mai popular printre investitorii din Orientul Mijlociu şi cei din Asia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fond,
reducere,
expunere,
tesla

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.