Aproape un sfert dintre români nu lucrează în prima zi după concediu

Autor: Departamentul Economic Postat la 30 septembrie 2018 43 afişări

În cazul a 23% dintre români, prelungirea concediului cu încă o zi după ce au revenit acasă este un antidot la fel de bun ca planificarea unei noi călătorii (23%), arată un studiu internaţional realizat de momondo.

Cei care lipsesc de la birou sau de la şcoală sunt românii cu vârsta cuprinsă între 23-35 de ani (24%). Aceştia simt nevoia să doarmă mai mult decât o fac de obicei (36%) atunci când se întorc din vacanţă şi, totodată, încep să caute noi destinaţii de călătorie (26%).

Conform studiului momondo, aproape un sfert dintre călătorii chestionaţi, din mai multe ţări şi continente (24%) îşi fac planuri pentru următoarea vacanţă, pentru a depăşi nostalgia post-vacanţă.

La nivel global, 48% dintre călători au declarat că au avut până acum parte de sentimente de tristeţe, deprimare, melancolie după ce s-au întors din vacanţă. Printre respondenţii care simt cel mai puternic asta se numără polonezii (63%), fiind urmaţi de britanici (62%) şi de columbieni (60%).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STUDIU,
VACANŢE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.