Aproape un milion de turişti străini cazaţi în România în primul semestru au cheltuit 2,58 miliarde de lei

Autor: Raluca Ghinea Postat la 15 septembrie 2015 97 afişări

Hotelurile şi pensiunile din România au cazat în primul semestru 975.400 de turişti străini, peste jumătate având ca scop participarea la congrese, conferinţe sau cursuri, iar aceştia au cheltuit în total 2,58 miliarde lei, din care 54% au reprezentat costurile de cazare, potrivit INS.

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2.650 lei/persoană.

Afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de circa 60% dintre turiştii străini în România în prima jumătate a anului, cheltuielile acestora cumulând 65,1% din total.

Călătoriile în scop particular, care includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi, au fost alese de 40,7% din numărul total de turişti străini, iar din aceastea călătoriile pentru vacanţe au reprezentat 60,2%.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare (54,1%) o reprezintă cele pentru cazare, fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus, de către 93,4% dintre turişti.

Cheltuielile în restaurante şi baruri au avut o pondere de 16,8%, iar cele pentru cumpărături de 12,2%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 39,8% au reprezentat cheltuielile pentru achiziţionarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cele pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri - 34,5%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 60,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cele pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/botanice au reprezentat 45,3 % din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 49,8% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism iar 28% şi l-au organizat singuri.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (80,2%), urmat de autoturisme proprii - 11,5%, autocare şi autobuze - 7,1% şi alte mijloace (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc) - 1,2%.

În trimestrul al doilea, unităţile de cazare au primit 619.500 de turişti nerezidenţi, ale căror cheltuieli s-au ridicat la 1,53 miliarde lei în total.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURISM,
NEREZIDENŢI,
SEMESTRUL I
/actualitate/aproape-un-milion-de-turisti-straini-cazati-in-romania-in-primul-semestru-au-cheltuit-2-58-miliarde-de-lei-14713034
14713034
comments powered by Disqus

Aleph Story. De ce sunt mici salariile atât de mici în România?

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.