Aproape 500 de detinuti talibani au evadat din inchisoarea Kandahar, dupa ce au sapat un tunel de 360 de metri

Postat la 25 aprilie 2011 12 afişări

Aproape 500 de detinuti, in majoritate talibani, au evadat din inchisoarea de la Kandahar in noaptea de duminica spre luni, folosind un tunel cu lungimea de cateva sute de metri, a anuntat directorul centrului de detentie.

"Un tunel de cateva sute de metri a fost sapat intre partea de sud a inchisorii si interiorul acesteia, iar 476 de «detinuti politici» au evadat", a afirmat generalul Ghulam Dastageer Mayar. Autoritatile ii considera "detinuti politici" pe pe responsabilii talibani care nu au fost arestati in zonele de razboi. Surse din serviciile de securitate afgane au afirmat ca tunelul prin care au evadat detinutii avea o lungime de 300 de metri. Comandantul adjunct al politiei din provincia Kandahar a confirmat evadarea, dar nu a putut preciza numarul detinutilor care au fugit. "Noaptea trecuta, «detinuti politici» au sapat o trecere si au evadat", a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/aproape-500-de-detinuti-talibani-au-evadat-din-inchisoarea-kandahar-dupa-ce-au-sapat-un-tunel-de-360-de-metri-8188823
8188823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.