Aproape 24.000 de prosumatori au reuşit să facă ce nu a făcut statul în 30 de ani: au ridicat pe cont propriu proiecte de producţie a energiei de 200 MW

Autor: Roxana Petrescu Postat la 29 octombrie 2022 273 afişări

Ceea ce acum trei ani părea o nişă, se transfomă în cel mai dinamic sector de investiţii din energie, acest club de mici producători reuşind să facă ce nu a reuşit statul să realizeze în ultimele decenii: 200 MW de capacitate nouă de producere a energiei.

Aproape 24.000 de prosumatori au reuşit să facă ce nu a făcut statul în 30 de ani: au ridicat pe cont propriu proiecte de producţie a energiei de 200 MW

Ceea ce acum trei ani părea o nişă, se transfomă în cel mai dinamic sector de investiţii din energie, acest club de mici producători reuşind să facă ce nu a reuşit statul să realizeze în ultimele decenii: 200 MW de capacitate nouă de producere a energiei. În ciuda efervescenţei, sunt semnale de îngri­jorare. În Ungaria, de exemplu, limitările de capacitate pe zona de reţea de distribuţie au dus la închiderea pieţei de proiecte solare, guvernul maghiar anunţând că nu vor mai fi preluate în sistem noi instalaţii. Şi în România, distribuitorii au început să emită semnale de alarmă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
prosumatori,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.