Aproape 1000 de unităţi şcolare, în scenariul roşu

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 15 octombrie 2020 51 afişări

Aproape 1000 de unităţi şcolare, în scenariul roşu

Ministerul Educaţiei anunţă că sunt 930 de unităţi şcolare în scenariul roşu, respectiv cursuri exclusiv online, cu 141 mai mult decât miercuri. Potrivit raportării MEC, 5.266 de şcoli activează în scenariul galben.

În 11.460 de unităţi de învăţământ din ţară elevii şi preşcolarii participă zilnic la cursuri, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Alte 5.266 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Elevii din 930 de unităţi de învăţământ nu merg la şcoală, şcolile fiind în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Menţionăm că dintre cele 930 de unităţi aflate în această situaţie, 256 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 674 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, transmite MEC.

Miercuri au fost raportate 789 de unităţi de învăţământ în scenariul 3, 5.234 în scenariul galben şi 11.633 de unităţi de învăţământ în scenariul verde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mec,
şcoli,
scenariul roşu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.