Apple lansează iPhone SE cu un preţ de 399 de dolari, pe fondul coronacrizei

Postat la 15 aprilie 2020 578 afişări

Apple lansează iPhone SE cu un preţ de 399 de dolari, pe fondul coronacrizei

Apple Inc a lansat, miercuri, un iPhone mai mic, la preţul de 399 dolari, reducând preţul de pornire pentru telefoanele companiei, într-o încercare de a câştiga şi clienţi preocupaţi de buget, pre fondul efectelor economice ale pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Modelul ieftin ar putea, de asemenea, să atragă mai mulţi consumatori către serviciile Apple, un motor în creştere al veniturilor. Acţiunile Apple au scăzut cu 1,1%, sub scăderea de 2,8% a indicelui S&P 500.

IPhone SE, disponibil din 24 aprilie, este a doua generaţie a unui model cu preţ redus.

SE are un ecran de 4,7 inci şi acelaşi procesor ca iPhone 11 Pro, cel mai avansat dispozitiv al companiei. SE nu dispune de sistemul de recunoaştere facială Apple, bazându-se în schimb pe un senzor de amprentă similar cu cel al modelelor mai vechi.

Fiecare iPhone precedent a fost prezentat în cadrul unor lansări în faţa fanilor, dar evenimentele sunt interzise în Santa Clara, California, unde îşi are sediul compania.

Telefonul ieftin reflectă încetinirea creşterii economice şi pierderile de locuri de muncă din cauza coronavirusului.

Dispozitivul intră pe o piaţă aglomerată, în special în China, unde Apple obţine aproximativ 17% din vânzări. În timp ce noul iPhone adaugă funcţii precum încărcarea wireless şi o cameră high-end, nu are conectivitate5G, următoarea generaţie de reţele de date mobile. În China, rivalii de la Xiaomi au anunţat modele cu caracteristici 5G începând de la 425 de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
iphone,
pret,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.