Apple, la 6 mld. $ distanta sa devina cea mai valoroasa companie din lume

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 09 august 2011 15 afişări

Criza si situatia actuala din SUA pare sa rescrie ierarhia mondiala a celor mai valoroase companii din lume. Apple ar putea deveni cea mai valoroasa companie din lume, in conditiile in care valoarea de piata este doar cateva miliarde de dolari distanta de cea a Exxon, in prezent compania care detine titlul de lider.

La inceputul zilei de tranzactionare la bursa americana, valoarea de piata a Apple era de 336,35 de miliarde de dolari, cu doar 2.73 de miliarde de dolari mari mica decat cea a Exxon, in prezent cea mai valoroasa companie din lume, care avea o capitalizare de piata de 339,08 de miliarde de dolari, scrie BusinessInsider.com.

Acum, distanta dintre cele doua companii a ajuns la 5.79 de miliarde de dolari, insa Exxon activeaza intr-o industrie cu risc sa scada, pe cand Apple are toate sansele sa beneficieze din plin de valul pe care inca se afla industria IT. Lucru care se vede inclusiv in evolutia actiunilor celor doua companii la bursa: in timp ce valoarea actiunilor Apple avea un avans de 9,59%, cea a actiunilor Exxon coborase cu 0.45%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
companie,
bani
/actualitate/apple-la-6-mld-s-distanta-sa-devina-cea-mai-valoroasa-companie-din-lume-8592792
8592792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.