Apple a pierdut o primă bătălie în instanţă cu acţionarii

Postat la 25 februarie 2013 14 afişări

Fondul de investiţii Greenlight Capital, controlat de miliardarul american David Einhorn, a câştigat o primă înfruntare cu Apple în instanţă, judecătorul blocând un vot programat de companie pentru adunarea acţionarilor din 27 februarie,.

Una dintre chestiunile plasate de Apple pe ordinea de zi a adunării de miercuri ar fi complicat procesul de emitere a unei noi categorii de acţiuni preferenţiale, prin introducerea votului acţionarilor în procedură, transmite Bloomberg.

Un judecător de la Tribunalul din Manhattan a aprobat solicitarea lui Einhorn de a bloca votul acţionarilor pe această chestiune.

"Suntem dezamăgiţi de decizia instanţei. Propunerea face parte din efortul nostru de a ne îmbunătăţi guvernanţa corporatistă şi de a servi în interesul acţionarilor noştri. Din păcate, din cauza deciziei de astăzi, acţionarii nu vor putea vota propunerea la adunarea anuală", se spune într-un comunicat transmis de Appl

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
bătălie,
instanţă,
acţionarii
/actualitate/apple-a-pierdut-o-prima-batalie-in-instanta-cu-actionarii-10598011
10598011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.