Aplicaţia Uber poate urmări ceea ce fac utilizatorii chiar şi atunci când nu e folosită

Postat la 06 octombrie 2017 613 afişări

Aplicaţia Uber pentru dispozitivele ce rulează iOS se bucură de un nivel de acces fără precedent, iar asta înseamnă că start-up-ul ar putea urmări tot ceea ce face utilizatorul.

Aplicaţia Uber poate urmări ceea ce fac utilizatorii chiar şi atunci când nu e folosită

Apple a decis să acorde aplicaţiei drepturi speciale, aşa cum ar fi înregistrarea imaginilor afişate pe ecran, fără a cere permisiunea utilizatorului.

Specialistul în securitate Will Strafach a atras atenţia asupra acestui fapt pe Twitter, făcând o comparaţie cu alte mii de aplicaţii disponibile pe App Store.

"Oferirea unui asemenea nivel de acces unei aplicaţii realizate de terţi e ceva fără precedent", a declarat Strafach celor de la Business Insider. "E ciudat să vezi că Uber e singura aplicaţie - în afară de cele dezvoltate chiar de Apple - care are atâtea drepturi."

Ca răspuns, Uber a transmis următoarele: "Apple ne-a oferit aceste drepturi pentru că primele versiuni ale Apple Watch aveau probleme în a prezenta corect hărţile în aplicaţia noastră. Lucrăm alături de cei de la Apple pentru a înlătura funcţia."

Uber traversează o perioadă dificilă, după ce Transport for London, agenţia de stat care reglementează licenţele pentru transportul în comun, a anunţat recent că nu va reînnoi licenţa companiei Uber.  Agenţia a transmis că Uber nu a gestionat în mod corespunzător acuzaţiile care i-au fost aduse şi că a folosit un software care nu permite regulatorilor să monitorizeze serviciile. Compania are 21 de zile pentru a face apel la decizie.

Uber are 40.000 de şoferi în Londra şi a fost folosit, până în prezent, de 3,5 milioane de londonezi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.