Aplicaţia românească SafeDrive a fost premiată, la Edison Awards, printre cele mai inovatoare produse din lume

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 aprilie 2015 244 afişări

Aplicaţia SafeDrive, aplicaţia care încurajează comportamentul responsabil la volan, a primit medalia de aur a categoriei Lifestyle & Social Impact, la Edison Awards 2015 (23 aprilie, New York). Câştigătorii Edison Awards sunt selectaţi de un panel alcătuit din peste 3.000 de oameni de afaceri şi profesori universitari din Statele Unite, pe baza a patru criterii: concept, valoarea adusă de produs, forma finală a produsului şi impactul pe care îl produce în societate, informează unh comunicat al SafeDrive le oferă puncte şoferilor care nu îşi folosesc telefonul în timp ce conduc.

Aplicaţia românească SafeDrive a fost premiată, la Edison Awards, printre cele mai inovatoare produse din lume

Când şoferul depăşeşte 10 km/h, algoritmul aplicaţiei începe să calculeze numărul de puncte câştigate în timpul cursei, iar pe ecranul telefonului apare butonul "Release”, care ajută şoferii să conducă în siguranţă, fără a le fi distrasă atenţia. Dacă şoferul vrea să îşi folosească telefonul în timp ce conduce, trebuie să apese butonul "Release”, pierzând astfel punctele acumulate în acea cursă. Odată ajuns la destinaţie, punctele obţinute în acea cursă i se adaugă în cont.

Punctele câştigate pot fi convertite în SafeDrive Marketplace în reduceri la produsele companiilor partenere: Mol, evoMAG şi 9695.ro. Pentru rolul pe care îl joacă în educarea şoferilor şi în încurajarea condusului responsabil, impactul social al SafeDrive a fost recunoscut primirea unui premiu în cadrul Edison Awards 2015.

"Suntem mai mult decât onoraţi să primim acest premiu şi ne bucurăm că munca şi dedicarea echipei sunt astfel recompensate”, a declarat cofondatorul aplicaţiei SafeDrive, Tudor Cobâlaş. “Privim acest premiu ca pe o validare a misiunii noastre de a creşte siguranţa pe străzi, într-un mod inovator”.

Numite după Thomas Alva Edison şi datând din 1987, Edison Awards premiază cele mai inovative produse din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicatie,
produse,
premiat,
impact,
puncte,
soferi,
telefon
/actualitate/aplicatia-romaneasca-safedrive-a-fost-premiata-la-edison-awards-printre-cele-mai-inovatoare-produse-din-lume-14150037
14150037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.