Aplicaţia românească ce îţi spune care dintre colegii tăi s-a vaccinat

Autor: Ioana Matei Postat la 07 septembrie 2021 548 afişări

Aplicaţia românească ce îţi spune care dintre colegii tăi s-a vaccinat

Compania românească de software Creasoft a dezvoltat, la cererea angajatorilor, o nouă funcţionalitate ataşată pontajului electronic, prin care angajaţii pot spune dacă sunt sau nu vaccinaţi împotriva virusului SARS-COV-2, în cazul în care doresc să se întoarcă la birou. Potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii Creasoft, Legislaţia românească prevede, la art. 13 al Hotărârii nr. 41 din 24.06.2021, că pot sta în spaţii închise maximum zece persoane, fără obligativitatea de a purta mască, dacă toate aceste zece persoane sunt vaccinate. Astfel, angajatorii trebuie să ştie care dintre salariaţi sunt vaccinaţi şi care nu, atunci când doresc să revină la locul de muncă.

Noua funcţionalitate dezvoltată de Creasoft îţi permite să ştii dacă un angajat este vaccinat sau nu, informaţie pe baza căreia se poate face programarea venirii la birou. „Această nouă funcţionalitate este integrată inclusiv în auto-planificatorul de venire la birou, care funcţionează deja cu succes de şase luni. Scopul acesteia este să ajute angajaţii care vor să îşi planifice zilele în care lucrează de la sediul companiei sau de acasă, în Telemuncă. Această preocupare a angajatorilor privind informaţiile legate de salariaţii care s-au vaccinat şi cei care nu s-au vaccinat este îndreptăţită, pentru că au primit din ce în ce mai multe semnale de la cei vaccinaţi, care doresc să îşi desfăşoare activitatea la birou doar în zilele în care vin şi ceilalţi colegi vaccinaţi, pentru că le este teamă să stea în preajma celor nevaccinaţi”, precizează Adrian Dinu, CEO Creasoft.

Semnalul cu întoarcerea la birou doar a salariaţilor vaccinaţi este dat de companiile mari din SUA, ca Facebook, Google sau Microsoft. Creasoft, parte a grupului CREASOFT IT, este un produs de pontaj electronic si/sau control acces  disponibil pe piaţa din România din 2017. În prezent, soluţia de pontaj dezvoltată de către companie permite pontajul clasic cu Carduri RFID, pontaj de pe PC dar si pontajul de pe telefonul mobil - cu acordul explicit al utilizatorului se poate verifica locul de desfăşurare a activităţii pe teren. Producătorul de soluţii informatice a înregistrat o cifră de afaceri de două milioane de lei, în 2019, iar în prezent soluţia de pontaj este utilizată de 300 de clienti companii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colegi,
aplicatie,
vaccinari,
birou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.