Aplicaţia care te ajută să găseşti locuri de parcare este disponibilă în două oraşe noi din România

Autor: Ioana Matei Postat la 06 august 2020 227 afişări

Aplicaţia care te ajută să găseşti locuri de parcare este disponibilă în două oraşe noi din România

Aplicaţia de parcare yeParking, disponibilă iniţial în Cluj-Napoca şi apoi în Braşov, s-a lansat recent în Iaşi şi Oradea, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei.

yeParking este o aplicaţie gratuită care adună o comunitate cu mii de conducători auto, dispuşi să îşi distribuie locurile de parcare atunci când nu le folosesc. La rândul lor pot parca gratuit pe sute de locuri disponibile în yeParking.

Reprezentanţii companiei care administrează yeParking spun că prin intermediul acestei aplicaţii, conducătorii auto, care ajută comunitatea oferind un loc de parcare, sunt recompensaţi cu monede virtuale (parkCoins), cu care pot beneficia de reduceri la diverse produse şi servicii ale partenerilor noştri, precum si reduceri la parcări private ce au inceput sa se listeze in comunitate. Prima dintre ele este Parcarea Aeroportului din Cluj-Napoca.

„Este foarte important să vorbim la modul cel mai serios, în 2020, de digitalizare şi soluţii moderne. Mai ales în contextul actual. Dar aceste lucruri nu pot fi făcute fără implicare şi din partea societăţii civile. De aceea, noi credem în puterea şi bunul simţ al comunităţii. Am venit cu această soluţie cu speranţa rezolvării unei probleme cu care ne confruntăm zilnic. Iaşi şi Oradea completeaza lista oraşelor unde yeParking va deveni prietenul şoferilor, aşa cum se întâmplă deja la Cluj şi Braşov. Planurile noastre de dezvoltare cuprind şi restul oraşelor mari din România”, a declarat Mihai Lodoabă, co-fondator şi CEO yeParking.

În cele două oraşe se prefigurează deja provocări privind suficenţa locurilor de parcare. Potrivit unui studiu al Consiliului Concurenţei, la Iaşi 5 şoferi se bat pe un loc de parcare. În timp ce în Oradea există 17 mii de parcări domiciliare la aproape 80 de mii de autoturisme care circulă pe străzi.

În Cluj-Napoca, yeParking funcţionează de aproape doi ani, iar din luna februarie s-a extins şi în Braşov. În prezent a format o comunitate care se apropie de 10 mii de şoferi, care creşte de la o zi la alta.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.