Apare pastila care ar putea ucide cancerul. Cazurile de cancer au crescut cu aproape 80% în ultimii 30 de ani

Postat la 07 septembrie 2023 71 afişări

Apare pastila care ar putea ucide cancerul. Cazurile de cancer au crescut cu aproape 80% în ultimii 30 de ani

Chimioterapia metronomică împotriva cancerului de sân e mai eficientă şi mai puţin toxică.

Cazurile de cancer la persoane de 18-49 ani au crescut cu aproape 80% în 30 ani.

Cazurile de cancer cu debut precoce au ajuns la 3,26 mil. în 2019, de la 1,8 mil. în 1990.

Lupta cu cancerul ar putea deveni mai uşoară pentru femei. Un nou studiu coordonat de Institutul European de Oncologie din Milano arată că chimioterapia metronomică împotriva cancerului de sân este mai eficientă şi mai puţin toxică decât chimioterapia tradiţională.

Chimioterapia metronomică constă în administrarea continuă sau frecventă de agenţi chimioterapeutici în doze mici, mult sub doza maximă tolerată, fără intervale lungi între dozele administrate. În cancer, o astfel de terapie are avantajul unei toxicităţi mult mai mici pentru celulele normale. În acest caz vorbim despre pastile pe care pacienţii le pot lua acasă pentru a lupta cu cancerul într-o fază avansată.

Studiul a durat din septembrie 2017 până în ianuarie 2021 şi a implicat 140 de paciente cu cancer în metastaze  din 15 centre oncologice italiene, cărora li s-a administrat tratamente diferite.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer,
cazuri,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.