Anunţul pe care trebuie să îl ştie toţi cei care pleacă în vacanţă în Grecia. Autorităţile vor introduce o taxă pentru turiştii care au nevoie de servicii medicale

Postat la 04 august 2020 10382 afişări

Anunţul pe care trebuie să îl ştie toţi cei care pleacă în vacanţă în Grecia. Autorităţile vor introduce o taxă pentru turiştii care au nevoie de servicii medicale

Autorităţile elene au decis, în premieră, că turiştii care intră pe teritoriul Greciei vor avea de achitat o taxă de 20 de euro în cazul în care au nevoie de servicii medicale pe durata concediului. Până acum, turiştii nu achitau taxe decât dacă era necesară internarea în spital.

Potrivit unui articol publicat pe healthreport.gr, Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis că taxa va fi achitată de toţi turiştii care se prezintă la unităţi sanitare, clinici sau spitale. Mai mult, cei care necesită analize sau alte teste vor fi nevoiţi să achite şi alte taxe. Noile măsuri se aplică şi celor care locuiesc în Grecia fără a fi rezidenţă permanentă.

Potrivit articolului, autorităţile speră să colecteze sume importante de bani în timpul sezonului de vară. Preţul unui test de COVID-19 efectuat la un spital public costă în general sub 50 de euro, dar instituţiile private pot cere sume mai mari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
turisti,
taxa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.