Anunţul Guvernului Orban despre starea de alertă. Ce îi aşteptă pe români după 15 mai

Postat la 14 mai 2020 186 afişări

Anunţul Guvernului Orban despre starea de alertă. Ce îi aşteptă pe români după 15 mai

Marcel Vela, Raluca Turcan, Virgil Popescu şi Ionel Dancă au anunţat azi, începând cu ora 17.00, ce măsuri se vor lua în timpul stării de alertă

Principalele declaraţii susţinute de Raluca Turcan:

„Masurile se vor aplica pentru o perioada limitată de timp. Aceste măsuri sunt pe mai multe domenii.

Pentru protecţie socială:

-Prelungirea somajului tehnic pana la 1 iunie 2020. Vorbim despre angajati cu contracte individuale, dar si despre alte categorii de profesionisti. Intentia noastra e sa acordam aceasta forma de sprijin si sa venim cu masuri active care vin cu suportarea unei parti din salariu.

- Va mai fi prelungita masura de acordare de zile libere platite pentru parinti pana pe 12 iunie.

- Am prelungit pana la 31 mai acordarea unor drepturi de asistenta sociala.

In domeniul sanatatii se vor aloca sume suplimentare pentru decontarea concediilor medicala persoanelor aflate in carantina si a persoanelor infectate cu Covid. Serviciile medicale se acorda tuturor persoanelor de pe teritoriul Romaniei.

In plus, serviciile medicale se vor deconta la nivelul activitatii efectiv realizate. In situatie de crestere a numarului de spitalizari, daca va fi nevoie sa suplimentam aceste sume, atunci avem cadru legal pentru a le suplimenta.

În educatie: Transportul gratuit pentru elevi. Azi am decis ca operatorii de transort sa asigure transportul gratuit al elevilor. Sute de mii de copii care pana acum erau vaduviti de un drept fundamente, de educatie, au primit o mana de ajutor din partea guvernului Orban.

In domenul cultural: Industria de spectacole a fost grav zdruncinata. Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja cumparate. Daca pe parcusul unui an de zile aceste bilete nu au fost folosite atunci se vor returna banii. Pentru veniturile impozabile din domeniul evenimentelor acestea vor fi platite la momentul realizarii veniturilor. Sunt masuri care au fost luate in toate tarile europene.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerta,
anunt,
stare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.