Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România. Ce se întâmplă cu programul ”Prima Casă”

Postat la 07 aprilie 2016 3546 afişări

Reprezentantul MFP, secretarul de stat Enache Jiru, a susţinut la rândul său că garan­ţi­ile statului se emit „irevocabil şi necon­di­ţionat“, afirmând că există riscul de a ajunge în situaţia în care statul şi banca devin copro­prie­tari ai aceluiaşi imobil.

Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România. Ce se întâmplă cu programul ”Prima Casă”

Pentru 2016, Guvernul a stabilit un plafon de 1,3 mld. lei, la care se adaugă 200 mil. lei din rambursări de rate de capital efectuate până la 31 decembrie, 172,5 mil. lei din diferenţe rămase neutilizate de anul trecut, respectiv 17,7 mil. lei plafon reutilizat în condiţiile legii.

Legea dării în plată se va aplica şi debi­to­rilor care sunt în proces de executare silită, Prima casă va fi eliminată de sub incidenţa ac­tului normativ. 

 

Scoaterea programului Prima casă din legea dării în plată a generat dezbateri aprinse în Comisia juridică. 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prima casa,
anunt,
program,
banca
/actualitate/anuntul-facut-de-cea-mai-mare-banca-din-romania-ce-se-intampla-cu-programul-prima-casa-15212979
15212979
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.