Anunţul care i-a speriat pe români: când revine TAXA AUTO

Postat la 20 octombrie 2017 1214 afişări

Îngrămădeală la Registrul Auto! Românii cu maşini second-hand, aduse din ţările din Vest, vor să le înmatriculeze de teamă că va fi introdusă o nouă taxă pe mediu. Valul de înmatriculări a crescut şi cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite Realitatea TV. Ministrul Mediului susţine, însă, că nu va exista o nouă taxă.

Anunţul care i-a speriat pe români: când revine TAXA AUTO

Reprezentanţele Registrului Auto Român din toată ţara au fost luate cu asalt de oamenii care vin să îşi înmatriculeze maşinile, speriaţi că va apărea o nouă taxă de mediu.

”Toată lumea încearcă să îşi omologheze, că de la 1 se bagă taxa. Le e frică tuturor să rămână cu maşina neînmatriculată”, spun oamenii.

”Din păcate, nu ne ajută cu nimic să stăm la cozi. În Germania, am făcut acolo în 15 minute faţă de aici stau o zi întreagă şi vin a doua zi să îl iau!”, s-a plâns un şofer.

Numărul programărilor pentru revizii tehnice, pentru obţinerea certificatului de înmatriculare, a crescut şi cu 80% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. 60.000 de autovehicule sunt verificate lunar de RAR. Cele mai aglomerate centre sunt cele din Moldova, unde programări se mai pot face abia în februarie 2018. Îmbulzeală e şi în Capitală.

Ministrul Mediului anunţă că la nivelul Ministerului a fost constituit un grup ce va gândi măsuri pentru ca importul de maşini la mâna a doua să nu mai crească.

”Nu este vorba despre o nouă taxă. Aşa cum poluatorul plăteşte, pe această Directivă europeană, pe aceasta vom merge legat de emisii”, spune ministrul Mediului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.