Anumite părţi de pe glob se vor încălzi atât de mult, încât vor deveni nelocuibile

Autor: Florin Casota Postat la 09 mai 2016 882 afişări

Anumite părţi de pe glob se vor încălzi atât de mult, încât vor deveni nelocuibile

Cercetătorii de la insitutul Max Plank din Nicosia, Cipru au studiat efectele schimbărilor climatice asupra regiunilor din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi au ajuns la o concluzie gravă, scrie Business Insider.

În studiul acestora se poate observa că vârful temperaturilor de vară din regiune va creşte de aproape două ori mai rapid în comparaţie cu media globală. Temperaturile vor ajunge la 46 C în mod regulat. Mai mult, până în anul 2050, temperaturile nu vor scădea sub 30 C pe timp de noapte, iar acesta este un scenariu optimist.

Astfel regiunea ar putea devenit nelocuibilă din cauza temperaturilor ridicate, aerului poluat şi furtunilor puternice de nisip.

Dacă acordul de la Paris pentru limitarea încălzirii globale nu este respectat, până în 2100 oamenii din Orientul Mijlociu, Africa de Nord sau sudul Europei, ar putea avea 200 de zile fierbinţi într-un an.

Echipa de cercetători a folosit 26 de simulări pentru a realiza predicţiile şi au luat în considerare două scenarii: 1. Acordul de la Paris este respectat, şi gazele cu efect de seră vor scădea din 2040 (stânga imagine) . 2 Nimic nu se face şi globul continuă se se încălzească cu 4C în fiecare an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anumite-parti-de-pe-glob-se-vor-incalzi-atat-de-mult-incat-vor-deveni-nelocuibile-15297115
15297115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.