Antidotul pentru coronavirus a fost găsit de olandezi. Ce le mai lipseşte

Autor: Ioana Matei Postat la 14 martie 2020 47968 afişări

Antidotul pentru coronavirus a fost găsit de olandezi. Ce le mai lipseşte

Cercetători de la universităţile Erasmus MC şi Utrecht din Olanda au descoperit un anticorp împotriva COVID-19. Documentul ştiinţific al unui grup format din 10 oameni de ştiinţă este acum pregătit pentru recenziile de la egal la egal ale altor specialişti. Prima publicaţie care a anunţat vestea este Rotterdam University, potrivit unui articol publicat pe platforma innovationorigins.com.

Anticorpul trebuie să fie testat pe oameni, iar acest lucru va dura câteva luni. Totuşi, Frank Grosveld, profesor de biologie celulară, parte a echipei de cercetători care a descoperit anticorpul a declarat, potrivit Erasmus Magazine: „Acum încercăm să convingem o companie farmaceutică să ne susţină demersurile, care ar putea să producă  medicamentul pentru mase. Există şanse ca acest medicament să ajungă pe piaţă. Dacă este luat de un pacient, se aşteaptă că infectarea lui să fie oprită. Astfel, pacientul va avea o şansă de recuperare”.    

În articol, Grosveld a fost critic la abordarea instituţiilor olandeze în gestionarea pandemiei: „Am fost prea relaxaţi şi foarte slab pregătiţi. Spre exemplu, au existat prea puţine teste şi prea puţine restricţii, deşi am văzut cu toţii ce s-a întâmplat în China.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.