Anomalie în pandemie. DSP trimite, prin poştă, amenzi de 3.000 de lei piloţilor şi însoţitorilor de zbor pentru că nu completează formularul destinat pasagerilor

Postat la 05 ianuarie 2022 278 afişări

Anomalie în pandemie. DSP trimite, prin poştă, amenzi de 3.000 de lei piloţilor şi însoţitorilor de zbor pentru că nu completează formularul destinat pasagerilor

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început să amendeze personalul navigant pentru necompletarea noului formular PLF (Passenger Locator Form), formular destinat exclusiv pasagerilor, conform denumirii sale.

Atunci când echipajul aeronavei intră în ţară şi prezintă paşapoartele la graniţă, un ofiţer introduce datele în sistem, iar în mod automat DSP primeşte şi informaţia dacă membrul echipajului a completat şi trimis formularul respectiv. Dacă formularul PLF nu este transmis, pilotul sau însoţitorul de zbor primeşte, prin poştă, o amendă de 3.000 de lei din partea DSP.

Surse din cadrul companiei TAROM au transmis, pentru GÂNDUL, că aceste amenzi ajung deja şi la personalul navigant de la alte companii aeriene din România. Situaţia este diferită de cea din alte state europene, unde echipajele de zbor sunt exceptate de la completarea acestui formular.

Cititi mai multe pe www.medaiafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenzi,
insotitori,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.