Angela Merkel şi Emmanuel Macron vor avansa un plan privind reformarea UE la summitul din iunie

Autor: Marian Avram Postat la 17 martie 2018 52 afişări

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron vor avansa în cadrul summitului UE programat în luna iunie planul de reformă a Blocului comunitar menit să răspundă provocărilor generate de Brexit şi de ascensiunea populismului în UE, relatează Deutsche Welle.

Merkel, care a efectuat vineri o vizită oficială la Paris, a salutat intenţia Franţei privind reforma zonei euro şi a precizat că este nevoie de creşterea coeziunii în interiorul Blocului comunitar.

”În ceea ce priveşte promovarea uniunii economice şi monetare, trebuie să ţinem cont de faptul că trebuie să stabilizăm moneda euro. În calitate de europeni, vom fi imbatabili dacă rămânem uniţi. Este mai necesar ca niciodată ca Europa să acţioneze unit într-o situaţie geopolitică în care multilateralismul se află sub presiune”, a declarat cancelarul Germaniei.

După o întrevedere ce a avut loc la Palatul Elysee, cei doi lideri au anunţat că Franţa şi Germania vor avea o serie de întâlniri de lucru înaintea summitului liderilor statelor membre ale Uniunii Europene programat la data de 28-29 iunie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MERKEL,
MACRON,
UE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.