Angela Merkel pare să schimbe abordarea în relaţia cu Statele Unite

Postat la 30 mai 2017 40 afişări

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pare să atragă atenţia asupra faptului că problemele globale complexe nu pot fi rezolvate prin soluţii simpliste, afirmă experţi citaţi de agenţia Associated Press, observând că liderul de la Berlin adoptă o abordare mai pragmatică.

Angela Merkel pare să schimbe abordarea în relaţia cu Statele Unite

Declaraţia făcută cu o zi înainte, în care Merkel a afirmat că Europa trebuie să îşi ia destinul în propriile mâini, a reprezentat un semnal puternic dat de către unul dintre cei mai importanţi lideri europeni legat de o nouă dinamică a relaţiilor transatlantice. Aceste reacţii au venit pe fondul dezacordurilor de la recentul summit G7.

”În baza experienţelor din ultimele zile, vremea în care puteam conta pe sprijinul deplin al celorlalţi este pe sfârşite. Noi, europenii, trebuie să ne luăm cu adevărat destinul în propriile mâini” a declarat Angela Merkel citată de Associated Press.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.