Angajaţii din cadrul Google îi cer companiei să nu vândă tehnologia de recunoaştere facială către poliţia americană

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 28 iunie 2020 60 afişări

Angajaţii din cadrul Google îi cer companiei să nu vândă tehnologia de recunoaştere facială către poliţia americană

Un grup de peste 1.600 de angajaţi Google îi cere companiei să nu îşi vândă tehnologia către departamentele de poliţe din Statele Unite, scrie TechCrunch.

„Ne dezamăgeşte faptul că Google încă vinde forţelor de ordine şi promovează legătura cu poliţia ca pe un lucru progresiv”, au scris angajaţii într-o scrisoare adresată lui Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet – compania-mamă a Google.

Totuşi, gigantul de pe Silicon Valley nu este singura companie care a luat o decizie asemănătoare. În urmă cu două săptămâni, Amazon a declarat că va interzice pentru un an folosirea software-urilor de recunoaştere facială de către poliţie, de vreme ce moartea afro-americanului George Floyd a presat tot mai mult marile companii tech să îşi declare poziţia în situaţia actuală.

Anunţul retailerului a venit după ce IBM declarase cu două zile înainte că îi va solicita Congresului să lanseze reforme de combatere a rasismului. După decesul lui George Floyd, directorul executiv al Amazon, Jeff Bezos, şi-a anunţat susţinerea pentru mişcarea „Black Lives Matter” şi a publicat o serie de e-mail-uri cu clienţii care nu sunt de acord cu punctul său de vedere.

„Am fost prima companie care a decis, în urmă cu câţiva ani, să nu comercializeze tehnologia de recunoaştere facială şi avem principii foarte precise în ceea ce priveşte folosirea Inteligenţei Artificiale pentru monitorizarea cetăţenilor”, reiese din scrisoarea angajaţilor Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
angajati,
refuz,
tehnologie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.