Angajaţii Apple, revoltaţi în urma deciziei CEO-ului Tim Cook de a-i rechema la birou trei zile pe săptămână: Stafful spune că este „ignorat” şi cere un program de muncă mai flexibil

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 iunie 2021 170 afişări

Angajaţii Apple, revoltaţi în urma deciziei CEO-ului Tim Cook de a-i rechema la birou trei zile pe săptămână: Stafful spune că este „ignorat” şi cere un program de muncă mai flexibil

Zeci de angajaţi Apple au semnat o scrisoare prin care îşi semnalează frustrările generate de decizia de a se reîntoarce la birouri timp de trei zile pe săptămână începând cu luna septembrie, scrie The Verge, citat de Business Insider.

Stafful spune că ar prefera o abordare mai flexibilă, în care cei care îşi doresc să lucreze de acasă să poată realiza fără restricţii acest lucru.

Scrisoarea începe prin a adresa temerile cu privire la faptul că politica Apple privind munca flexibilă a forţat deja demisiile mai multor angajaţi din cadrul grupului.

„Fără avantajele pe care le implică flexibilitatea, mulţi dintre noi simţim că suntem nevoiţi să alegem între un mix reprezentat de familii, starea noastră de sănătate şi şansa de a ne efectua cât mai bine sarcinile sau apartenenţa la Apple”, reiese din scrisoare.

Totodată, angajaţii susţin că s-au simţit „neascultaţi şi uneori chiar ignoraţi” în ceea ce priveşte comunicarea dintre staff şi companie în ultimul an.

„Se pare că există o deconectare între felul în care echipa executivă se raportează la telemuncă/modelul flexibil de lucru şi experienţele mai multor angajaţi Apple.”

Potrivit The Verge, circa 80 de oameni au fost implicaţi în scrierea şi editarea mesajului, mişcarea pornind pe un canal al platformei Slack dedicat muncii de la distanţă, care are aproximativ 2.800 de membri.

Marea majoritatea a angajaţilor Apple vor fi nevoiţi să lucreze la birou în zilele de luni, marţi şi joi, urmând să aleagă dacă vor să muncească de la domiciliu în zilele de miercuri şi vineri, a declarat CEO-ul Tim Cook, adăugând că apelurile video de acasă „pur şi simplu nu pot replica” unele aspecte ale vieţii de la birou.

Abordarea aleasă de Cook vine în contrast cu metodele alese de alţi giganţi tech din SUA. Twitter şi Facebook şi-au informat deja angajaţii că pot lucra pe termen nelimitat de acasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
munca,
birou,
decizie,
tim cook,
ceo,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.