Anchetă de corupţie la Parlamentul European / Patru suspecţi, inclusiv un fost eurodeputat, reţinuţi

Autor: Mihai Draghici Postat la 09 decembrie 2022 76 afişări

Autorităţile belgiene au efectuat, vineri, o serie de percheziţii în mai multe zone din Bruxelles, reţinând patru suspecţi, inclusiv un fost eurodeputat italian, în cadrul unei investigaţii privind acte de corupţie pentru promovarea intereselor Qatarului.

Anchetă de corupţie la Parlamentul European / Patru suspecţi, inclusiv un fost eurodeputat, reţinuţi

Justiţia belgiană a lansat percheziţiile în cadrul unei anchete privind un grup infracţional infiltrat în Parlamentul European cu intenţia de influenţare a politicilor Uniunii Europene pentru promovarea intereselor Qatarului, potrivit publicaţiilor Le Soir şi Knack.

Au fost reţinuţi patru suspecţi, printre care se numără un fost eurodeputat italian. Autorităţile nu i-au dezvăluit numele, dar, conform cotidianului Corriere della Sera, este vorba de fostul eurodeputat Pier Antonio Panzeri, membru al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor. Toţi suspecţii reţinuţi sunt cetăţeni italieni. Printre ei se numără, potrivit cotidianului La Repubblica, şi Luca Visentini, secretarul general al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (CES).

Poliţia judiciară belgiană a anunţat, potrivit cotidianului Le Soir, că au fost efectuate percheziţii în 16 clădiri din Bruxelles şi de la periferia capitalei Belgiei, "în cadrul unei vaste anchete privind activităţi ale unei presupuse organizaţii infracţionale, activităţi de corupţie şi spălare de bani". "Există suspiciuni că un stat din zona Golfului a încercat să influenţeze deciziile economice şi politice ale Parlamentului European", subliniază Poliţia judiciară federală din Belgia.

Surse din cadrul anchetei au afirmat că, în cursul percheziţiilor de vineri, a fost depistată suma de 500.000 de euro în numerar în reşedinţa din Bruxelles a fostului eurodeputat reţinut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
belgia,
corupţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.