ANALIZĂ Mediafax Monitorizare - Prima confruntare electorală în cifre: De câte ori s-au acuzat Ponta şi Iohannis că mint şi nu ştiu

Autor: Departamentul Politic Postat la 12 noiembrie 2014 39 afişări

Prima confruntare electorală Ponta - Iohannis, desfăşurată marţi seară, la Realitatea TV, a însemnat, în cifre, 14.473 de cuvinte, cele mai multe, 5.766, fiind rostite de Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis a spus 4.214 cuvinte, conform datelor furnizate de Mediafax Monitorizare.

Klaus Iohannis a folosit de două ori cuvântul "minţiţi", adresându-se lui Victor Ponta, în ambele situaţii referindu-se la acuzaţiile PSD potrivit cărora candidatul ACL ar intenţiona să taie pensiile.

În cazul lui Victor Ponta, acesta a folosit de trei ori expresia "nu ştiţi" şi de două ori "nu ştie", referindu-se la contracandidatul său. Acuzaţiile directe pentru Iohannis au fost legate de faptul că acesta nu ar şti câte secţii de votare sunt în Germania, cât este pensia medie şi cât este punctul de TVA. Tot vizându-l pe Iohannis au fost şi afirmaţiile premierului conform cărora acesta "nu ştie" câţi români au votat în diaspora şi câţi pensionari sunt.

Victor Ponta a avut 230 replici şi intervenţii, în timp ce Klaus Iohannis a avut 160. Ponta a folosit de 14 ori cuvântul "respect" sau variante ale acestuia, iar Iohannis de trei ori.

De asemenea, numele actualului şef al statului, Traian Băsescu, a fost invocat în timpul dezbaterii de 12 ori - de 11 ori de către Victor Ponta.

Exceptând partea introductivă, moderatorul Rareş Bogdan a folosit în cursul dezbaterii 2.249 de cuvinte, restul aparţinând jurnalistelor care au adresat întrebări celor doi competitori.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-mediafax-monitorizare-prima-confruntare-electorala-in-cifre-de-cate-ori-s-au-acuzat-ponta-si-iohannis-ca-mint-si-nu-stiu-13538757
13538757
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.