Analiştii îşi mută privirea de la conflictul comercial SUA-China şi se uită spre suma gigant de bunuri exportare de americani în Europa în primele luni ale anului: 63 de miliarde de dolari

Postat la 29 aprilie 2019 52 afişări

Washingtonul greşeşte fiind mai atent la China decât la Europa, în contextul în care refuzul Germaniei de a schimba strategiile de creştere economică şi încercarea de a folosi o economie slăbită pentrui a fi motorul unei pieţe gigant în care SUA a vândut bunuri de 63,4 miliarde dolari în primele două luni ale anului, va fi costisitor, crede analistul Michael Ivanovitch, specialist în economie, geopolitici şi strategii de investiţii, citat de CNBC.

Analiştii îşi mută privirea de la conflictul comercial SUA-China şi se uită spre suma gigant de bunuri exportare de americani în Europa în primele luni ale anului: 63 de miliarde de dolari

Astfel, un sfert din exporturile americanilor s-au dus înspre Europa în primele 2 luni ale anului.

Spre comparaţie, SUA a exportat bunuri de doar 15,6 miliarde dolari către China în primele două luni din 2019, în scădere cu 20,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

SUA îşi pierde timpul încercând să reformeze economia Chinei, crede analistul. „Este momentul ca Washingtonul să realizeze că China va face doar ce vrea, în proprii termeni şi condiţii. Reformele structurale din China trebuie să fie conduse prin Organizaţia Mondială a Comerţului, Fondul Monetar Internaţional şi în cazul în care aceste instituţii nu reuşesc, se apelează la instrumente de comerţ bilateral”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
sua,
bunuri,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.