ANAF reclamă o nouă campanie de mesaje false în numele instituţiei. Ce trebuie să stiţi

Autor: Laura Buciu Postat la 07 aprilie 2023 43 afişări

ANAF reclamă o nouă campanie de mesaje false în numele instituţiei. Ce trebuie să stiţi

Mai mulţi contribuabili au primit mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care li se solicită să achite sume de bani până în data de 8 aprilie, „în caz contrar, inspectorii antifraudă vor porni o investigaţie şi se va înainta Poliţiei un ordin de reţinere”. Mesajul este fals, transmite ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) spune, vineri, că se desfăşoară o nouă campanie de mesaje false în numele instituţie, prin care se solicită achitarea unor sume de bani până în data de 8 aprilie.

Mesajul spune că „în caz contrar, inspectorii antifraudă vor porni o investigaţie şi se va înainta Poliţiei un ordin de reţinere”.

ANAF le atrage atenţia contribuabililor că mesajul este fals, să nu acceseze link-ul şi nici să nu transmită sumele de bani solicitate.

„Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparţine instituţiei, iar documentul conţine greşeli gramaticale precum şi o serie de elemente, nespecifice comunicărilor ANAF. Atragem atenţia, pe această cale, să nu deschideţi aceste emailuri şi să nu accesaţi documentele anexate sau linkurile din conţinut. Foarte important: să NU transmiteţi banii solicitaţi!”, transmite ANAF.

Reprezentanţii ANAF reamintesc că Serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituţia.

De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
mesaj,
fals

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.