ANAF a suspendat pe termen nedefinit restricţiile privind bunurile care pot fi aduse din afara UE

Postat la 22 noiembrie 2013 96 afişări

ANAF a suspendat pe termen nedefinit aplicarea noilor restricţii privind cantităţile de tutun, alcool şi alimente care pot fi aduse în bagaje personale din afara UE, după ce prevederile introduse la 15 noiembrie şi amânate iniţial pentru 1 decembrie au determinat aglomeraţie în vămi.

ANAF a suspendat pe termen nedefinit restricţiile privind bunurile care pot fi aduse din afara UE

 "Întrucât soluţionarea aspectelor legate de implementarea Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) privind aplicarea de instrucţiuni speciale pentru unele categorii de bunuri introduse de către călători pe teritoriul României, în bagajele personale, necesită o perioadă mai lungă de timp, reintrarea în vigoare se va face la o dată care va fi comunicată ulterior", arată ANAF, într-un comunicat.

Până la aplicarea acestui ordin, controlul vamal al bagajelor călătorilor va continua să fie realizat pe baza analizei de risc.

ANAF a anunţat săptămâna trecută că suspendă ordinul până la 1 decembrie.

Agenţia a introdus la jumătatea lunii noiembrie noi restricţii privind bunurile care pot fi introduse în ţară în bagajele personale din afara UE, acestea ducând la o perioadă mai mare de aşteptare la controlul vamal, întrucât presupun completarea unei declaraţii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/anaf-a-suspendat-pe-termen-nedefinit-restrictiile-privind-bunurile-care-pot-fi-aduse-din-afara-ue-11714821
11714821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.