Americanii de la Microsoft lansează Microsoft Viva, o platformă dedicată managementului angajaţilor şi dezvoltării profesionale

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 05 februarie 2021 81 afişări

Americanii de la Microsoft lansează Microsoft Viva, o platformă dedicată managementului angajaţilor şi dezvoltării profesionale

Gigantul american Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente, software şi servicii la nivel global, anunţă lansarea Microsoft Viva, o nouă platformă dedicată managementului angajaţilor şi dezvoltării profesionale.

Microsoft Viva integrează instrumente menite să crească gradul de bunăstare şi de implicare al angajaţilor, încurajând procesul de învăţare continuă şi de dezvoltare a cunoştinţelor. Platforma integrează capacităţile de productivitate şi colaborare disponibile în Microsoft 365 şi Microsoft Teams, fiind concepută pentru a sprijini dezvoltarea profesională a angajaţilor, potrivit reprezentanţilor Microsoft.

Lansarea platformei Microsoft Viva vine în contextul în care actualele tendinţe economice şi sociale determină schimbări majore la nivelul forţei de muncă. Astfel, cererea de soluţii şi servicii care să sprijine cultura corporativă, dezvoltarea cunoştinţelor, învăţarea progresivă la locul de muncă şi bunăstarea angajaţilor a crescut, odată cu trecerea la mediul de lucru digital.

De asemenea, analiştii estimează că investiţiile în platformele de tip Employee Experience (EXP) se ridică la o valoare de 300 de miliarde de dolari, anual. Platformele de acest tip dispun de o infrastructură care integrează o serie de servicii şi instrumente disponibile deja în unele organizaţii, dar nedescoperite, încă, (sau slab utilizate în prezent) de către angajaţi.

„Pe măsură ce piaţa muncii se schimbă, următorul orizont al inovaţiei va fi definit de accentul pus pe creativitate, implicare şi bunăstare, astfel încât organizaţiile să poată construi culturi corporative rezistente, bazate pe ingeniozitate. Ne dorim să punem la dispoziţia organizaţiilor o platformă prin intermediul căreia acestea să poată optimiza componenta de employee experience, pentru a pune bazele unei culturi organizaţionale sustenabile, cu angajaţi şi lideri care să dea dovadă de implicare”, a spus Jared Spataro, Corporate Vice President al Microsoft365.

Anul trecut, pe plan global, companiile au fost nevoite să îşi mute activitatea în mediul online şi au început să utilizeze o nouă categorie de instrumente digitale, care să le ajute să se adapteze mai uşor la munca de la distanţă sau la mediul de lucru hibrid. Iar tehnologia oferă constant soluţii şi alternative cu ajutorul cărora organizaţiile pot menţine nivelul de productivitate al angajaţilor, chiar şi în condiţiile actuale

Pe măsură ce tehnologia devine tot mai importantă, liderii companiilor de pretutindeni aleg să îşi reevalueze atât bugetele, cât şi tipul de abordare în ceea ce priveşte componenta de employee experience.

„Am asistat la cel mai mare experiment global de lucru la distanţă, care a avut un impact dramatic asupra angajaţilor de pretutindeni. Fiecare organizaţie va trebui să unifice toate aspectele privind componenta de employee experience, de la procesele de integrare şi colaborare, până la învăţare şi dezvoltare continuă. Viva reuneşte toate elementele de care angajaţii au nevoie pentru a avea succes, încă din prima zi de lucru, fiind integrată direct în platforma Teams”, a spus Satya Nadella, CEO al Microsoft.

Utilizând facilităţile disponibile în Microsoft Teams şi Microsoft365, platforma Microsoft Viva are în centru patru piloni - Engagement, Wellbeing, Learning, Knowledge. Pornind de la integrarea acestora, Microsoft Viva îşi propune să crească gradul de motivare a angajaţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
platforma,
lansare,
dezvoltare,
motivare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.