America tot mai distrusă de pandemia de COVID: Incă o companie mare lasă 18.000 de oameni fără loc de muncă

Autor: Alexandru Nanu Postat la 29 august 2020 497 afişări

America tot mai distrusă de pandemia de COVID: Incă o companie mare lasă 18.000 de oameni fără loc de muncă

Compania de divertisment MGM Resorts International  dă afară 18.000 de angajaţi ca răspuns la răspândirea coronavirusului în Statele Unite şi la provocarea unei închideri aproape totale a turismului, scrie CNN.

Disponibilizările încep efectiv începând de luni şi reprezintă 25% din din totalul de 70.000 de angajaţi ai companiei. Potrivit unei scrisori a CEO-ului Bill Hornbuckle, obţinută de The Wall Street Journal, angajaţii afectaţi ar putea fi reangajaţi în cazul în care cererea turistică revine.

"În timp ce viitorul imediat rămâne incert, cred cu adevărat că provocările cu care ne confruntăm astăzi nu sunt permanente", a menţionat CEO-ul MGM în scrisoare, potrivit The Wall Street Journal. "Fundamentele industriei noastre, ale companiei noastre şi ale comunităţilor noastre nu se vor schimba”, a mai spus el.

Mai simplu spus, Las Vegas a fost îngenuncheat de coronavirus. Numărul vizitatorilor a scăzut cu 61% în luna iulie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar prezenţa la convenţiile organizate în Las Vegas a scăzut la zero, potrivit oficialităţilor. Staţiunile s-au redeschis încet de când li s-a oferit undă verde în iunie, dar vizitatorii nu au o mulţime de opţiuni cu care să se distreze din cauza lipsei spectacolelor, concertelor şi evenimentelor sportive.

MGM Resorts (MGM) şi concurenţii săi câştigă, de asemenea, mulţi bani din conferinţele organizate în Las Vegas. Acestea au fost, de asemenea, suspendate din cauza restricţiilor locale la adunările mari de oameni care ar cauza răspândirea Covid-19.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
america,
cazinouri,
criza,
angajati,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.