Amenzile pentru soferii fara anvelope de iarna sau all season: 2.500 - 4.000 lei

Postat la 26 ianuarie 2011 55 afişări

Soferii vor fi obligati ca, in perioada sezonului rece, sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna sau tip all season, in caz contrar urmand sa fie sanctionati cu amenzi cuprinse intre 2.500 lei si 4.000 lei, a anuntat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Obligatia a fost introdusa prin ordonanta aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului.

Ministrul a precizat ca obligatia anvelopelor de iarna va fi valabila de la inceputul lunii noiembrie, pentru drumurile publice acoperita cu zapada, gheata sau polei. "Definitia acestor anvelope este data exact asa cum este in directiva europeana si fac specificatia ca include cauciucurile all season, cele care au fost foarte des invocate in dezbaterile publice", a spus ministrul.

Intrebata de jurnalisti daca un sofer care foloseste plasa de lanturi mai este obligat sa se doteze cu anvelope de iarna, Boagiu a raspuns ca aceasta obligatie este valabila atunci cand se circula pe drumuri publice neacoperite cu zapada. "Atunci se sanctioneaza din nou, pentru ca lanturile deterioreaza drumurile. Lantul pus pe suprafetele carosabile acoperite cu gheata sunt, de fapt, egale cu zero, aluneci la fel", a spus Anca Boagiu.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/amenzile-pentru-soferii-fara-anvelope-de-iarna-sau-all-season-2-500-4-000-lei-7922855
7922855
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.